Vind hier de ingrediënten om de Bron Bron Taco te maken.
Voor het maken van de Paparoti heeft Chef Kai zich niet alleen laten inspireren door een Grenadiaans curry recept maar door het receptenboek van zijn Surinaamse vader. De roti die je bestelt bij de Surinaamse toko, is namelijk ook een curry gerecht. Wij noemen het complete gerecht roti, inclusief aardappelen, groente en eventueel vlees. Maar eigenlijk verwijst roti alleen naar de plaat of de pannenkoek die je erbij eet.
Roti betekent in heel veel landen namelijk gewoon brood. Roti of chapati – een plat, rond brood – komt oorspronkelijk uit het gebied dat wij nu kennen als Nepal. Vanuit Azië namen kruisvaarders de roti rond 1200 mee naar Europa. Hier gaf iedereen er zijn eigen draai aan: de Romeinen maakten er een zoetig hapje van en was het deeggerecht dat bakkers in Nederland en Frankrijk later zou inspireren tot de pannenkoek en de crêpe. De Hindoestaanse contractarbeiders die vanaf het eind van de 19e eeuw van India naar het Caraïbisch gebied en Suriname kwamen, namen niet alleen hun curry’s mee, maar ook hun platte brood. Die combinatie leverde het heerlijke rotigerecht op dat je nu bij jouw toko om de hoek kan bestellen.
KIP MASALA VULLING
2 uien, fijngesneden
1 tomaat, in blokjes
3 eetlepels masala
½ bosje kouseband, in fijne ringen gesneden
4 aardappelen, geschild en in stukken
4 takjes selderij, fijn gesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 kipdijen
1 liter kippenbouillon
LELANI'S GREEN SAUCE
1 groene Scotch bonnet of Madame Jeanette chilipeper
10 takjes verse oregano
10 takjes tijm (alleen de blaadjes)
7 takjes koriander
8 takjes peterselie (alleen de blaadjes)
Groene delen van 4 lente-uitjes
2 theelepels suiker
2 theelepels appelciderazijn
1 ½ theelepel zout
50 ml water
DAD'S SLEEPY MANGO SALAD
300 g bloem
1 theelepel zout
1 eetlepel olie
150 ml water
Optioneel: 1-2 eetlepels extra water, indien nodig
PAPAROTI DEEG
300 g bloem
1 theelepel zout
1 eetlepel olie
150 ml water
Optioneel: 1-2 eetlepels extra water, indien nodig
PAPAROTI DEEG
Stap 1: Meng de bloem en zout in een grote kom.
Stap 2: Voeg de olie en water toe en roer tot al het water is opgenomen.
Stap 3: Kneed het deeg op een werkblad gedurende 3-5 minuten tot het glad en zacht is. Voeg eventueel extra water toe als het deeg te droog is.
Stap 4: Vorm het deeg tot een bal, wikkel het in folie of bedek het met een vochtige doek, en laat 20-30 minuten rusten.
KIP MASALA VULLING
Stap 1: Bak de uien en knoflook in een pan tot ze glazig zijn. Voeg de masala toe en bak kort mee.
Stap 2: Voeg de tomatenblokjes toe en laat zachtjes sudderen.
Stap 3: Doe de kippendijen erbij en laat ze garen.
Stap 4: Voeg de aardappelen en kousenband toe, en laat koken tot de aardappelen gaar zijn.
Stap 5: Stamp het mengsel fijn en laat afkoelen om als vulling te gebruiken.
DAD'S SLEEPY MANGO SALAD
Stap 1: Schil de mango’s en schaaf ze in dunne slierten.
Stap 2: Meng de slierten met de azijn, zout, gembersiroop en chilisaus.
Stap 3: Laat het geheel intrekken voor een frisse salade.
LELANI'S GREEN SAUCE
Combineer de groene Scotch bonnet of Madame Jeanette chilipeper, verse oregano, tijm, koriander, peterselie, lente uitjes, appelsciderazijn, suiker en zout in een blender met 50 ml water en mix tot een gladde pasta.
Tip! Bewaar in een gesteriliseerde pot in de koelkast (tot 1 week houdbaar).
- Lelani Lewis
Bouw mee aan een divers en inclusief medialandschap
Ontvang korting op exclusieve evenementen
Ondersteun topdocumentaires zoals De Afhaalchinees
Beleef live televisieopnames zoals That's My Jam
Stap
Bekijk de velden hieronder. Bij sommige hebben we nog wat extra gegevens van je nodig.
Er is iets mis gegaan. Probeer het nog eens.
29 oktober 2024
Vind hier de ingrediënten om de Bron Bron Taco te maken.
28 oktober 2024
Vind hier de ingrediënten om de Bron Bron Taco te maken.
26 oktober 2024
Vind hier de ingrediënten om Nessie's Bun te maken.
Je zit in een social media app, daarmee kunnen we je betaling niet goed verwerken.
Klik rechtsboven op de 3 puntjes open pagina in externe browser en word lid!