Image Oifik Youssefi

Volg Oifik

Oifik Youssefi

Oifik Youssefi (1992) groeide op in Den Haag. Na zijn studies journalistiek en politieke economie in Utrecht en aan de Universiteit van Amsterdam, begon hij zijn carrière bij BNNVARA.

Via een omweg ging Oifik een maandenlang avontuur aan in Nairobi, waar hij zichzelf aan het eind ontplooide als zelfstandig regisseur en fotograaf.

Oifiks makerschap baseert zich op de overtuiging dat overeenkomsten tussen mensen enkel zichtbaar worden als we met z’n allen bereid zijn de respectievelijke verschillen erkennen. Deze gedachte verweeft hij in zijn projecten, waarbij hij sociale wetenschap en verhalenvertelling combineert.

Zijn eerste passieproject, "Geluk Gezocht", brengt hem in gesprek met bekende Nederlanders met een migratie-achtergrond. Oifik duikt in hun persoonlijke verhalen over de rol van hun ouders en de oversteek naar Nederland in hun carrièrepad, en onthult zo de menselijke kant van succes.

Programma's van Oifik

Geluk Gezocht

Oifik Youssefi gaat in gesprek met bekende Nederlanders over de migratie-achtergrond van hun ouders.

De Nacht is ZWART

‘De Nacht is ZWART’ laat zich beleven als een ritje in de nachtbus: avontuurlijk en toch betrouwbaar, verrassend en toch voorspelbaar.