Image Laura Iwuchukwu

Volg Laura

Laura Iwuchukwu

Hooi ik ben Laura! Ik ben afgestudeerd als journalist aan de Hogeschool Utrecht.

Mijn grootste interesse ligt bij het vertellen van menselijke verhalen. Ik hoop zo nieuwe perspectieven te kunnen laten zien, ik hoop mensen meer over elkaar te kunnen leren, en ze dichterbij elkaar te brengen. Deze verhalen vertel ik het allerliefst op een creatieve audio visuele manier. Ondanks dat ik journalistiek heb gestudeerd, en dus super zou moeten zijn in schrijven, kan ik mezelf beter verwoorden door middel van beeld.

Toen ik hoorde over ZWART wist ik gelijk dat ik erbij wilden horen. De missie van ZWART komt erg overeen met mijn persoonlijke missie. Ik deed er dus alles aan om er stage te kunnen lopen, en dit is mijn gelukt in 202. Het was een hele mooie en bijzondere ervaring voor mij, waarin ik veel heb geleerd.

Ik ben dan ook heel trots dat mijn documentaire binnenkort wordt vertoond op de website en dat ik in samenwerking met ZWART mijn eerste podcast ‘Rouwrituelen’ heb mogen maken.

Ik daag mezelf graag uit als maker, en hoop dit in de toekomst meer te kunnen doen. Ik wil meer documentaires maken, meer formats bedenken. Ik wil nieuwe dingen ontdekken en maken die ik nooit eerder heb kunnen maken. Dus hopelijk, tot snel!

Programma's van Laura

Rouwrituelen

In de Rouwrituelen podcast hoor je hoe omgaan met de dood verschilt per gemeenschap en hoe gebruiken met de tijd veranderen.