Image Akua Sasu

Volg Akua

Akua Sasu

Hoi ik ben Akua Sasu, 24 jaar en kom uit Amsterdam. Op dit moment ben ik bijna klaar met de studie Creative Business en ben ik werkzaam bij Omroep ZWART.

Naast studeren en werken ben ik altijd al bezig geweest met media. Zowel vóor als achter de schermen ben ik te vinden. Ik houd van creëren, brainstormen en uitvoeren, zet mij voor de camera met een microfoon en ik bloei op! Daarnaast ben ik ook beginnend actrice en pak ik elke kans om te acteren met beide handen vast.

Ik wist al een hele lange tijd dat ik bij Omroep ZWART wilde werken, ik sta 100% achter hun missie en visie, ik wil véel en véel meer diversiteit zien in de Nederlandse mediawereld. En nu ik ZWART van dichtbij heb mogen meemaken, support ik deze cause alleen maar meer. Ik kan bijna niet benadrukken hoe belangrijk het is om iedereen uit de samenleving terug te kunnen zien op TV, representatie matters!

Ik heb het afgelopen half jaar deel uit mogen maken van Team ZWART en dit was een enorm fijne ervaring. Ik kwam hier als stagiaire Assistent Creatief Directeur en via deze weg heb ik enorm toffe dingen mogen meemaken. Van meedenken tijdens format besprekingen tot belangrijke meetings bijwonen in het NPO gebouw en meehelpen opzetten en maken van online campagnes. Het voelde echt als een grote kans, je wordt in het diepe gegooid en met volle vertrouwen worden er kansen gegeven om jezelf te ontwikkelen.

Toen mij gevraagd werd of ik Keti Koti Online wilde presenteren, heb ik ook meteen volmondig ja gezegd, dit leek me geweldige kans en dat was het zeker ook.

Ik heb nieuwe dingen geleerd en mezelf verder kunnen ontwikkelen. Dit voelt als de start van iets groots en exciting, en ik ben er helemaal klaar voor!

We zien elkaar,

Akua Sasu <3