Podium ZWART: Unplugged bereikt meer dan 2 miljoen online kijkers

Datum

Geschreven op 27 januari 2024

Podium ZWART, het programma dat liefde voor muziek viert en tegelijkertijd kijkers thuis een privéconcert aanbiedt, heeft met zijn derde seizoen nieuwe hoogten bereikt. Niet alleen op het gebied van kijkerspubliek, maar ook op het gebied van spektakel. Zo brengt seizoen 3 van het programma enkele iconen in de Nederlandse muziekwereld terug, voor een comeback om te koesteren.

Datum

Geschreven op 27 januari 2024

Tags

Verbintenis maakt kracht
Seizoen 3 van Podium ZWART is geïnspireerd door het bekende Tiny Desk concept van National Public Radio (NPR). Het biedt dit seizoen een intieme en akoestische ervaring, die de kijkers thuis als het ware laat voelen alsof ze in de kamer zijn. De locatie is verplaatst van het Volkshotel naar de huiselijke muziekredactie op het hoofdkantoor van ZWART in Amsterdam. Het programma slaagt erin liefhebbers van verschillende leeftijden en achtergronden te verbinden in een tijd waarin dit meer dan ooit nodig is. Met een overweldigende 2 miljoen online kijkers, groeit Podium ZWART uit tot een fenomeen dat niet alleen entertainment biedt, maar ook een universele kracht uitstraalt.

Hoogtepunten van Seizoen 3
Podium ZWART heeft niet alleen online succes geboekt, maar heeft ook memorabele momenten gebracht. Het derde seizoen maakt ruimte voor opmerkelijke reünies, waaronder de langverwachte hereniging van de rapgroep Flinke Namen. Het voelde alsof de mannen nooit weg waren geweest toen Sef uitlegde waarom ze ja zeiden tegen de special: "We zijn nooit bij elkaar gekomen en we zijn nooit uit elkaar gegaan." Maar het is niet alleen Flinke Namen die terugkeert; Podium ZWART kreeg ook de eer Jiggy Djé als een gast te hebben. "De reden dat ik gestopt ben met muziek maken, is dat ik het steeds moeilijker vond om te besluiten dat iets af is." geeft hij aan in het interview. Daarnaast maakten onder andere Sor, Kalibwoy, Jaïr Faria, Jayh en JOJO Air gastoptredens in seizoen 3. Zij deelden openhartig inzichten over hun carrières, gevolgd door energieke en indrukwekkende performances. Ook zeker niet te vergeten is dat Typhoon Nederland namens Podium ZWART het nieuwe jaar inluidde met een indrukwekkend optreden in Carré.

We want more!
Online kijkers uiten massaal hun enthousiasme met positieve reacties die variëren van 'dit was zó dope' tot 'onnederlands goed'. Podium ZWART brengt niet alleen oude bekende gezichten terug, maar introduceert ook nieuwe talenten aan een breed publiek. De kunstvorm van muziek blijkt daadwerkelijk in staat te zijn om mensen samen te brengen en Podium ZWART doet dit op een ongeëvenaarde manier.

Podium ZWART: Unplugged is dus niet alleen een online hit, maar een waardevol platform dat de kracht van muziek viert en mensen verenigt. Seizoen 3 gemist?! Kijk terug op NPO Start en ontdek zelf waarom Podium ZWART niet alleen kijkers trekt, maar harten verovert.

Gerelateerde artikelen

Nieuws
Image The Black Archives viert Ghana in de Bijlmer
The Black Archives viert Ghana in de Bijlmer

Rapportage over de opening van The Black Archives in de Bijlmer.

Nieuws
Image Hiphopformatie Opgezwolle doorbreekt na 15 jaar de stilte
Hiphopformatie Opgezwolle doorbreekt na 15 jaar de stilte

Hiphopformatie Opgezwolle doorbreekt met podcast na 15 jaar de stilte. Waarom stopte zij eigenlijk?

Nieuws
Image KULT meer dan 1 miljoen online cultuurliefhebbers bereikt
KULT meer dan 1 miljoen online cultuurliefhebbers bereikt

KULT was hét eerste culturele talkshow programma met de jongerencultuur in het achterhoofd.

Nieuws
Image Nieuwe ZWART documentaire Nelson Mandela: Hoop of Hype 3 december op NPO2
Nieuwe ZWART documentaire Nelson Mandela: Hoop of Hype 3 december op NPO2

Tien jaar na de dood van Nelson Mandela trekken Akwasi Ansah en Gianni Lieuw-A-Soe door