Nederlandse versie van Jimmy Fallons hitshow ‘That’s My Jam’ start binnenkort op NPO3

Datum

Geschreven op 7 november 2023

Quinty Misiedjan presenteert eerste amusementsprogramma Omroep ZWART

Datum

Geschreven op 7 november 2023

Tags

Omroep ZWART betreedt het televisielandschap met hun allereerste amusementsprogramma: That’s My Jam. Het bejubelde format van NBCUniversal wordt in Nederland gepresenteerd door Quinty Misiedjan. De serie is geproduceerd door ITV Studios Netherlands en ZWART. De eerste aflevering is op 12 december om 21.15 uur te zien op NPO3.

That's My Jam is een muziek- en comedyspelshow, geïnspireerd op de populaire muziek segmenten van NBC's The Tonight Show met Jimmy Fallon. Tijdens de show nemen twee teams van beroemde gasten het tegen elkaar op in een reeks muziek- en triviaspellen die worden afgewisseld met spectaculaire muzikale optredens. Dit is de zevende internationale versie van de hitshow. Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje, Duitsland en Mongolië gingen Nederland al voor.

In voetsporen van grootste comedians ter wereld
Quinty Misiedjan, bekend van het ZAPP-programma De Dikke Data Show en haar succesvolle deelname aan Het Perfecte Plaatje, neemt de presentatie op zich voor de Nederlandse versie van That’s My Jam. Daarmee stapt zij in de voetsporen van komische grootheden als Jimmy Fallon, die de originele Amerikaanse versie van het programma presenteert. “Ik ben ontzettend enthousiast om de Nederlandse kijkers te verwelkomen bij That's My Jam, een show die niet alleen barst van de muziek, maar ook een geheel nieuwe dimensie aan entertainment op de Nederlandse televisie brengt”, vertelt Misiedjan.

“Quinty heeft ons tijdens onze zoektocht naar de Nederlandse presentator snel kunnen overtuigen dat zij geknipt is voor die rol," verklaarde Gianni Lieuw-A-Soe, algemeen directeur van ZWART. “We zochten een nieuw en fris talent dat tegelijkertijd een breed publiek weet aan te spreken. Quinty heeft ervaring met uiteenlopende programma’s, is snel en gevat en weet hoe ze complexe onderwerpen toegankelijk kan maken. En dat altijd met een vleugje humor. Dat maakt haar een perfecte fit voor ons.”

Podium voor alle soorten muziek
Onder de gasten bevinden zich bekende muziek artiesten zoals Shirma Rouse, Angela Groothuizen en Donnie, maar ook minder voor de hand liggende BN’ers zoals dragqueen Envy Peru, acteur Hamzo Othman en journalist Samya Hafsaoui. Zij gaan in één van de acht afleveringen de strijd met elkaar aan en laten hun talenten zien onder begeleiding van de liveband van Benny Hunna en music director Babette Labeij. Tijdens de verschillende spelrondes komt een grote diversiteit aan muziek voorbij uit alle tijden en genres, met veel aandacht voor hiphop, soul en R&B.

“Wij staan voor inclusiviteit en diversiteit, dus dat ga je ook terugzien in onze programma’s,” legt Lieuw-A-Soe uit. “Daarom zijn we bijzonder trots dat we met een succesvol en internationaal format zoals That’s My Jam ook een podium kunnen bieden aan deze genres. Hiphop is in het bijzonder een muziekgenre dat ondanks zijn immense populariteit nog weinig te zien of horen is op de Nederlandse televisie. Heel bijzonder dat we juist in het jubileumjaar waarin hiphop zijn vijftigste verjaardag viert, daar ook op deze manier aandacht aan kunnen geven.” 

Over That’s My Jam
That’s My Jam is een origineel format onder wereldwijde licentie van NBCUniversal, dat deel uitmaakt van Universal Studio Group. De originele Amerikaanse serie is een productie van Universal Television Alternative Studio (UTAS), in samenwerking met Jimmy Fallon's productiemaatschappij Electric Hot Dog. De voor een Emmy-genomineerde Amerikaanse serie is onlangs verlengd voor een derde seizoen door NBC. In Nederland wordt het geproduceerd door ZWART en ITV Studios Netherlands. Het eerste seizoen bestaat uit acht afleveringen die elk 50 minuten duren. Vanaf 12 december om 21:15 op NPO3. Wil je een uitzending bijwonen?  Klik dan hier.

Gerelateerde artikelen

Nieuws
Image The Black Archives viert Ghana in de Bijlmer
The Black Archives viert Ghana in de Bijlmer

Rapportage over de opening van The Black Archives in de Bijlmer.

Nieuws
Image Podium ZWART: Unplugged bereikt meer dan 2 miljoen online kijkers
Podium ZWART: Unplugged bereikt meer dan 2 miljoen online kijkers

Podium ZWART: Unplugged het ZWART programma dat muziek viert heeft nieuwe hoogten bereikt.

Nieuws
Image Hiphopformatie Opgezwolle doorbreekt na 15 jaar de stilte
Hiphopformatie Opgezwolle doorbreekt na 15 jaar de stilte

Hiphopformatie Opgezwolle doorbreekt met podcast na 15 jaar de stilte. Waarom stopte zij eigenlijk?

Nieuws
Image KULT meer dan 1 miljoen online cultuurliefhebbers bereikt
KULT meer dan 1 miljoen online cultuurliefhebbers bereikt

KULT was hét eerste culturele talkshow programma met de jongerencultuur in het achterhoofd.