Wij zijn ZWART. Aangenaam.

Onze missie: nieuwe helden de kracht geven om een thuis voor iedereen te bouwen. Zwart is wat je krijgt als je alle kleuren mengt. In plaats van eenvormigheid willen wij variëteit in mensen, ideeën en uitingen. Een plek waar iedereen zich in kan herkennen. Waar iedereen de kans krijgt om zelf programma’s te maken, ongeacht kleur, afkomst, religie, gender, seksuele gerichtheid, levensovertuiging of handicap. Wij willen Nederland laten zien hoeveel talent, creativiteit en positivisme in ons land is, wat nu gemist wordt.

We vragen, luisteren en leren beter kennen.

ZWART begint altijd met een vraag. Waarom doe jij dat nét even anders dan ik? Waarom is dat belangrijk voor je? Vertel het me. Ik wil het graag weten. En dan… ruimte voor het antwoord. Dus we vragen, in plaats van stellen. Want eigenlijk is een gesprek zonder vragen, helemaal geen gesprek. Pas als we verder kijken dan kleur, voorkeur, afkomst, seksuele gerichtheid, achtergrond of beperking krijgen we de kans om elkaar beter te leren kennen, elkaar te vertrouwen, en, wie weet, vrienden te worden.

We brengen full color kleurentelevisie.

Eigenlijk raar dat omroep ZWART er niet al lang was, toch? Is het je bijvoorbeeld wel eens opgevallen dat er, sinds de oprichting in 1964, vrijwel nooit iemand van kleur een Televizier prijs heeft gewonnen? Zonde van alle talenten, verhalen en mooie nieuwe perspectieven die nu worden gemist. Dus die gaan we brengen. Die verhalen, die perspectieven en die talenten. ZWART laat zien hoe onvoorstelbaar belangrijk het is, dat krachten worden gebundeld, dat culturen elkaar ontmoeten, dat smaken worden verkend, geproefd, gemengd. Ons doel: gemengde redacties, gemengde boardrooms, gemengde barbecues. Dan is het gelukt. Dan zijn we thuis.

We zijn niet te missen.

Het is geen toeval dat honderden bekende- en nog onbekende talenten meteen ‘JA!’ zeggen op de uitnodiging om zich te verbinden aan ZWART. Mensen van alle kleuren. Mensen van alle voorkeuren. ZWART gaat kleur voorbij. ZWART is er voor alle mensen die zich herkennen in, of thuis voelen bij onze naam en onze verhalen. We geven ruimte aan talent en bouwen samen aan een omroep waar iedereen wordt gezien en iedereen wordt gehoord.

Oh ja, en we heten ZWART.

Zwartgallig. Zwartrijden. Zwarte humor. In het Nederlands is het woord zwart vaak negatief, of eng. Tot nu. Dat is klaar. Want ZWART is positief, krachtig en uitnodigend. Dat is hoe we zijn. Dat is wie we zijn. Net als jij, toch? En het wordt echt niet zo moeilijk om te laten zien hoeveel energie er vrijkomt als je verschillen omarmt. Niet bang, maar nieuwsgierig. Als je alle kleuren op je palet maar goed genoeg mengt, krijg je vanzelf ZWART.

Namens alle vrienden van Omroep ZWART:
Fijn dat je hier bent.
Dankjewel dat je dit even hebt gelezen.
Nu begrijp je een beetje waar we vandaan komen.

We zien elkaar.

Vereniging Omroep ZWART

Fiscale gegevens
IBAN:  NL08 BUNQ 2044 7527 43
RSIN: NL861369555B01
KVK nummer: 78383420
ANBI nummer: n.v.t. op het moment

Contactgegevens
info@omroepzwart.nl

Donaties kunnen worden gestort op rekening NL30RABO0189468645
op naam van Vereniging Omroep ZWART.